De Stee

Stee Pasman is een zorgboerderij gelegen in het buitengebied van Lochem in een ruimtelijke en rustige omgeving. Deze locatie biedt diverse mogelijkheden en faciliteiten voor onze cliënten. Het werken op de zorgboerderij geeft een dagelijks ritme, maar is ook divers en kan per cliënt verschillen. 

Het voederen en verzorgen van de diverse boerderijdieren en hun stallen is een onderdeel van het werken op de de Stee, net zoals het werken in onze moestuin, kruidentuin en boomgaard. Elk seizoen op de Stee kent zijn eigen werkzaamheden en bijzondere momenten, waardoor de werkzaamheden steeds verschillen. 

Stee Pasman heeft een eigen werkplaats voor onderhoudsklusjes, waar goed gebruik van wordt gemaakt. De deel met houtkachel functioneert als onze kantine, daar bevindt zich ook onze ruime boerderijkeuken, waar ook een aantal keer per week gekookt wordt door één van onze cliënten.

Op de deel starten we de dag en houden we ook onze middagpauze. Het vers gekookte eitje, die dezelfde morgen uit het kippenhok is gehaald, kan daarbij natuurlijk niet ontbreken na een ochtend werken. 

Bekijk hier een aantal foto’s van Stee Pasman om je een beeld te vormen.